V snahe nadviazať na tradíciu a remeselnú zručnosť mäsiarov kopaničiarskeho regiónu, ktorý je pre svoju ekologičnosť predurčený pre túto činnosť, bola majiteľmi p. Milanom Majtánom a MVDr. Miroslavom Švancarom 31.12.1991 založená firma SVAMAN spol. s r.o. Myjava.
Novovybudovaná výrobňa, postavená na zelenej lúke, tepelne opracovaných mäsových výrobkov svojím dispozičným riešením, proporcionalitou a strojnotechnologickým zariadením spĺňa najnáročnejšie veterinárno-hygienické požiadavky. Využitie najnovších poznatkov a úzka spolupráca s vysokými školami prináša našim výrobkom porovnateľnosť s produkciou najvyspelejších krajín v Európe. Mäsové výrobky sú vyrábané z vybraných častí bravčového a hovädzieho mäsa čo im dodáva neporovnateľnú chuť.
V súčastnosti vyrábame cca 40 druhov tepelne neopracovaných, tepelne opracovaných, mäkkých a špeciálnych mäsových výrobkov v kapacite 120 t mesačne. Výrobky sú vyrábané za prísnych hygienických podmienok v systéme HACCP.
V januári 2004 firma začala zavádzať systém manažérstva kvality ISO 9001:2000. V máji 2004 sme spustili novú porážku a rozrábku mäsa, postavenú na zelenej lúke. V nových porážkach je použitá najmodernejšia technológia (BANSS). Novými kapacitami (denne 500 ks ošípaných a 70 ks dobytka) sme zabezpečili dostatok kvalitnej suroviny pre mäsovú výrobu a umožnili nám spustiť veľkoobchodný predaj bravčových polovíc, hovädzích štvrtí, čerstvého a mrazeného mäsa a tiež porážku v službe pre obchodných partnerov.